18'
23'
Chivo Chang (schot)

4 februari 2017 9:30

Na de midweekse teleurstelling voor de competitie vandaag een mooie gelegenheid om een en ander recht te zetten in een vriendschappelijke wedstrijd tegen een onbekend HSV Sport 1889 O9-1.

Nog even kort stilstaan bij de laatste wedstrijd en vooruit kijken zodat er weer snel vertrouwen kon worden getankt door de mannen. Helaas Finn die nog ziek was en even wennen aan het drassige gras begonnen we om 09:30uur in onderstaande opstelling;

Keeper                                                Quinn
Verdedigers                                         Jesse en Justin
Middenvelders                                     Jamie, Fender en Amaro
Aanvaller                                             Maxim
Wissels                                               Amaro en Chivo

Duidelijk was dat we aan de wijzigingen in de opstelling moesten wennen en zonder al teveel coaching vanaf de zijkant werd het direct een open wedstrijd met een aanvallend Purmerend maar ook HSV met genoeg kansen, gelukkig was Quinn bij de les. Na een afgeslagen aanval van FCP, een lange bal naar voren en voor we het winsten lag de bal achter Quinn 1-0. Het blijft een uitdaging om ons te concentreren en goed op te letten wat er om ons heen gebeurd zonder bal. Kansen kregen we genoeg via de inmiddels ingevallen Chivo maar ook Amaro, Jamie, Maxim, Jari en Fender. Steeds was het de keeper, een verdediger, paal/lat of onze eigen scherpte dat de gelijkmaker in de weg stond. In een tegenaanval was het wel raak, 2-0. Karakter heeft er toch vaker in deze ploeg gezeten want na goed druk zetten in de opbouw van HSV was het Fender die de bal ontfutselde van zijn tegenstander en de 2-1 binnenschoot. We hadden de smaak te pakken en nu was het Maxim die goed doorging en de 2-2 binnen prikte. Achterin hadden we de zaakjes wat beter op orde en vooral Jesse laat de laatste weken daar zien rust uit te stralen en de juiste keuzes te maken, klasse en volhouden! Eerlijk is eerlijk , een goede aanval van HSV betekende vlak voor rust toch de 3-2.

Met limonade in de rust een evaluatie van de afspraken die we vooraf hadden gemaakt was het doel achterin de boel dicht te houden.

De tweede helft begonnen we geconcentreerd en zochten direct de aanval door de bal goed rond te spelen. HSV moest in de achtervolging en dat maakt het voor iedere tegenstander moeilijk om te verdedigen, klasse mannen!

Amaro zorgde voor de 3-3 en het is dat we voorin toch vaak de verkeerde keuze maakten of niet scherp voor de goal waren want anders was dit een wedstrijd met dubbele cijfers geworden.

Verdiend kwamen we op voorsprong via Chivo en Fender zorgde aansluitend voor zijn tweede goal van die ochtend, 3-5. Tevens de eindstand.

Toch weer wat vrolijkere gezichten bij de jongens en uiteindelijk een gelijkspel bij de penalty’s, 5-5. Afgelopen week genoeg leermomenten gezien waar we de komende week op gaan trainen. Zaterdag volgt dan weer een derby, ditmaal tegen ZOB.