Onder 9 zaterdag, JO9-2, 2e klasse 07

25 februari 2017 8:45

Scheidsrechter

Marcos Castelo

Na een week schoolvakantie met Purvak, zwembad en diverse voetbalactiviteiten, mochten onze jongens vandaag thuis aantreden tegen de JO9-4 van RKAV Volendam.

Bij de voorbespreking in de kleedkamer werd een beroep gedaan op onze jongens om vooral de lijn van de trainingen en toernooitjes vast te houden. Dan zou het volgens de trainers goed komen.

Na een geconcentreerde warming up (complimenten mannen, zo moet het!) en met Justin als supporter langs de lijn (blessure), begonnen we in de volgende opstelling:

Keeper: Onze steun en toeverlaat: Quinn

Verdedigers: Finn en Jesse

Middenveld: Chivo, Fender en Jari

Spits: Maxim

Wissels: Amaro en Jamie.

De eerste helft begon FCP sterk. In de eerste minuut was er als een mooi kans voor Chivo. Alleen de dosis geluk ontbrak, waardoor het 0-0 bleef.

De volgende tien minuten ging het redelijk gelijk op in de wedstrijd. We zagen twee ploegen die hard aan het werken waren. Met aan allebei de kanten kansjes.

Waar we doordeweeks op trainen, zagen we een aantal keren mooi terug in de wedstrijd, maar ook een aantal dingen waar we nog aan kunnen werken.

Uit 1 van die momenten, brak Volendam in de 11e minuut door de verdediging heen. Dat resulteerde helaas voor FCP in de 0-1. Dat was meteen ook het laatste doelpunt wat Volendam zelf zou maken.

FCP gooide er een schepje bovenop en via een goed opgezette aanval en een paar mooie loopacties, was het Maxim die werd weggestuurd door Fender en die in de 15e minuut aanlegde voor de verdiende 1-1.

Volendam liet dat op zijn beurt niet zomaar gebeuren en voerde de druk op FCP op. De voorzet die uit deze aanval kwam, belandde helaas via de voet van Chivo in ons eigen doel. (kan gebeuren Chivo, dat overkomt de besten!)

De rest van de eerste helft ging gelijk op met een chapeau voor de inzet. Ruststand 1-2.

In de rust even op adem komen, limonade en wat tips voor de tweede helft.

Daar zagen we een ploeg terug die heel graag wilde winnen. Net als in de eerste helft was het knokken geblazen, waarbij vooral Fender en Jari opvielen met zowel mooie voetbalacties als inzet.

Eigenlijk is Volendam er maar 1x nog echt gevaarlijk uitgekomen in de tweede helft (paal) en was het FCP wat domineerde. In de 5e minuut was er wederom een kans voor Chivo. Dat was een mooie opmaat voor het fraaie doelpunt wat Chivo in de 8e minuut maakte. De welverdiende 2-2 was daar.

In de rest van de wedstrijd bleef FCP de aanval zoeken, maar Volendam heeft ook een paar bikkels in de ploeg. Hierdoor kwam de beloning voor FCP in de vorm van 3 punten dit keer helaas niet.

Maar….. We geloven in de positieve benadering: We hebben op papier gelijkgespeeld, maar in doelpunten hebben we gewonnen met 3 voor FCP tegen 1 voor Volendam en de penalty’s met 6-4.

Na de wedstrijd vanuit meerdere kanten terug gehoord dat het een erg leuke wedstrijd was om te kijken. Boys: Neem dat mee de trainingen in en naar volgende week!