FC Purmerend O9-1 geeft een ruime voorsprong uit handen en verliest nipt van DVC Buiksloot O9-1

Buiksloot JO9-1

6 - 5

Purmerend JO9-1

Onder 9 zaterdag, JO9-1, 1e klasse 04

11 maart 2017 8:30

In alle vroegte afgereisd naar Amsterdam-Noord om daar tegen de O9-1 van dvc Buiksloot te voetballen. Een goed team dat vooral fysiek zijn mannetje staat. De poule van de voorjaarscompetitie is een stevige. Alle teams zijn aan elkaar gewaagd en zwakke tegenstanders zijn er niet. Onze jongens waren gewaarschuwd door Mirco, die vandaag in zijn eentje de jongens moest coachen. Vincent was nog niet hersteld was zijn ongemakken en kon thuis alleen maar bidden op een goed afloop.

Na de aftrap ging FC Purmerend er vol in. Na een paar minuten spelen werd de eerste kans direct verzilverd door Massi na een assist van Jayden: 0-1. Hoppa!! Dat was een mooi begin. Het team speelde vol verve en Buiksloot kwam er moeilijk uit. Het middenveld met Vico en Maurits waren de eerste stoorzenders soms was Keano aan de zijkant een plaaggeest. Achterin werkten Jesse en Ralph de ballen weg zodat Buiksloot er niet doorheen kwam. Ze kregen een paar kleine kansen maar Levi had geen moeite met deze ballen en redde simpel. Het was FC Purmerend die het spel maakte. Via een kopbal van een Buikslootspeler kwam de bal bij Massi. Die aarzelde niet en schoot in de 5e minuut de 0-2 binnen. De keeper leek niet scherp, dat was duidelijk. Misschien nog niet helemaal wakker zelfs. Ondertussen ontstonden er wat meer aanvallen van Buiksloot. Een bal die niet goed werd uitverdedigd belandde voor de voeten van een Buikslootspeler en werd in de 7e minuut verzilverd: 1-2. Buiksloot moest het vooral hebben van het fysieke spel. Veel duwen en trekken. De scheidsrechter trad evenwel goed op. Een tackle op Vico leverde een vrije trap op. Vico die een goed schot in de benen heeft,  liet de keeper kansloos: 1-3. Wat een fantastische vrije trap! FC Purmerend bleef aanzetten met Massi als belangrijke motor. FC Purmerend kreeg nog een paar vrije trappen maar die werden door Vico en Jesse net niet binnengeschoten. De verdediging van Buiksloot maakte het zich keer op keer moeilijk en daar profiteerde FC Purmerend van. Nino probeerde zich af en toe nog vrij te spelen maar kwam moeilijk door de verdediging heen. Jayden kwam ook niet lekker in het spel maar was wel een bliksemafleider voor Massi. Die kreeg in de 18e minuut pardoes de bal in zijn voeten gespeeld en schoot op slag voor rust de 1-4 binnen. De hattrick was binnen! Wat een geweldige prestatie van deze snelle dribbelaar. Buiksloot werd totaal overklast en FC Purmerend zat op rozen. Wat kon er nu nog fout gaan?

Buiksloot heeft waarschijnlijk een donderpreek gehad in de rust want die gingen in de 2e helft voetballen.  Het werd duidelijk dat het vele loopwerk van Massi en Jayden hen begon op te breken. Ze waren moe geworden. Ook bij Ralph was ook moe gestreden. De 1-4 was dan een ruime voorsprong maar het tij kon zomaar keren. De druk op de helft van FC Purmerend werd al groter. Het samenspel werd rommelig en de verdediging moest alle zeilen bijzetten om tegendoelpunten te voorkomen. In de 26e minuut was daar dan de 2-4 voor Buiksloot. Een buitenspeler verschalkte Levi met een mooi boogballetje.  Het antwoord van FC Purmerend kwam in de 27e minuut. Ralph gaf een korte pass op Jesse die er vervolgens mee aan de haal ging. Hij maakte een korte dribbel en schoot de 2-5 binnen. FC Purmerend kreeg weer wat lucht en hoop. Dat vervloog echter snel. In de 28e minuut werd de verdediging van FC Purmerend uitgespeeld en kon de bal simpel worden binnengetikt: 3-5. In de 29e minuut was het weer raak: 4-5. FC Purmerend raakte de kluts kwijt. Taken werden niet meer goed uitgevoerd waardoor de aanvallers van Buiksloot vrij konden voetballen. Maar nog steeds stond FC Purmerend op voorsprong. Jesse kreeg nog een kans met een schot maar die ging naast en verder was het vooral brandjes blussen. In de 37e minuut werd Levi verrast door een schot op doel. Hij bracht een redding maar de bal glipte helaas uit zijn handen: 5-5. De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen. Een minuut voor tijd maakte Buiksloot de 6-5 uit een corner. Dit was de eindstand.