Onder 9 zaterdag, JO9-2, 2e klasse 07

11 maart 2017 8:45

Scheidsrechter

Marcos Castelo

Na een week van Europees voetbal met slordig-, fantastisch- en vechtvoetbal, terechte en onterechte winnaars en goals was het vandaag de beurt aan onze jongens om hun beste kant te laten zien in de streekderby tegen Monnickendam. Met dit in het achterhoofd en een “train de trainer” avond over mindset van vrijdagavond vers in het geheugen, vertelden we onze jongens over wat nou maakte dat Barcelona door is en PSG niet.

Alles heeft te maken met de wil om te winnen, hard willen werken en dat dan net even meer dan de tegenstander.

Na een goede en geconcentreerde warming up begonnen we in de volgende opstelling:

Keeper:           Quinn
Verdedigers:    Finn en Jess
Middenveld:     Chivo, Fender, Jari
Spits:              Maxim

De eerste helft was een spannende. Al in de tweede minuut zorgde een foutje in onze verdediging helaas voor een snelle achterstand. De fase die volgde, was er een waarin het op en neer ging.

Verzorgde opbouw van achteruit, zoals afgesproken en soms wat zoeken op het middenveld en in de spits. In de 5e minuut kregen we onze 1e goede kans. Uit een corner van Fender, probeerde Maxim het met een Ronaldo hakbal. Helaas ging die er niet in. In de 10e minuut was het Finn die op links goed doorging, vervolgens naar Fender schoot, die op zijn beurt Maxim bediende. 1-1 en het kon nog alle kanten op. Wat volgde waren 9 minuten met kansen over en weer, maar wel met een fanatieker Monnickendam met een verdediging die alle duels wonnen. In de laatste minuut van de eerste helft resulteerde een te moeilijke oplossing van achteruit in de 1-2 voor Monnickendam. Geen houden aan voor Quinn, het net werd bijna uit het doel geschoten. In de echte “dying seconds” werd het nog bijna 2-2, helaas werd dit de 2e van de 5 gemiste kansen.

Rust, even op adem komen, wat drinken en de afspraken herhalen.

De tweede helft was wederom een wisselvallig beeld. In de 10e minuut kreeg Maxim een enorme kans op de gelijkmaker. Helaas voor ons ging die er niet in. En dan zal je altijd zien…. 1 minuut later lag de tegengoal bij ons in het net. 1-3. Wat in de rust nog een wedstrijd leek die we konden winnen, leek te zijn beslist. In de 15e minuut volgde nog een 100% kans die er niet in ging, met in de volgende minuut de 1-4. In de 19e minuut maakt Jari op links nog een mooie solo op doorzettingsvermogen en ronde mooi af in de korte hoek voor de 2-4. Met in de laatste minuut nog een gemiste kans op 3-4.

Eindstand: 2-4. Vandaag hebben we ook verloren op een paar foutjes en niet benutte kansen, maar vooral omdat Monnickendam zichtbaar meer wilde winnen dan wij.

Vandaag waren wij PSG en Monnickendam was Barcelona.

Complimenten aan de 3 jongens die eigenlijk de hele wedstrijd de afspraken na zijn gekomen: Quinn, Finn en Amaro, ga zo door jongens!

De penalties werden verloren met 1-4, met alleen een score van Jesse.

Volgende week een herkansing in alweer een streekderby, dit keer tegen Purmerland. De tegenstander die nu toch echt een keer aan de beurt is.

Scherp trainen en vol de beuk erin jongens!