Onder 9 zaterdag, JO9-2, 2e klasse 07

8 april 2017 8:45

Scheidsrechter

Marcos Castelo

Nu we de derde plek even stevig hadden ingenomen mochten we het vandaag aten zien tegen de koploper. Al was het alleen al vanwege het feit dat een van de trainers van FCP zelf bij ZOB speelt, de jongens waren tot op het bot gemotiveerd om vandaag alles uit de kast te halen.

Na een goede voorbespreking en warming-up begonnen we in onderstaande formatie;

Keeper                                             Quinn
Verdedigers                                      Finn en Maxim
Middenvelders                                  Jari, Fender en Justin
Aanvaller                                          Chivo
Wissels                                            Amaro en Jesse

De wedstrijd ging direct gelijk op en was het FCP dat op bekende wijze probeerde aan te vallen en er gewoonweg goed voetbal op mat werd gelegd. Durven opbouwen vanuit achteren , middenvelders die aanspeelbaar waren en we zodoende gingen aanvallen. Het resulteerde in diverse kansjes en vooral schoten van rand “16-meter” waarbij de keeper van ZOB een plaag was voor FCP. Deze keeper zou later nog een rol van betekenis spelen voor ZOB. Na een nieuw opgezette aanval , gaf Fender de bal op rechts mee aan Justin die niet twijfelde en goed inschoot. Doordat Chivo voor de keeper en de verdedigers het zicht belemmerde ging de bal het doel in 1-0. Achterin hielden Finn en Maxim de boel keurig dicht. Maar uit het niets lag de bal daar dan toch achter Quinn, 1-1 na een , eerlijk is eerlijk, goede aanval van ZOB. We gingen prima verder met wisselingen en Amaro en Jesse in de ploeg. Genoeg kansen in de vorm van veel afstandsschoten van oa Chivo en Fender die door de keeper werden gepakt. We deden ons hier eigenlijk te kort, ruststand 1-1 waar het eigenlijk best 4-1 voor FCP had kunnen zijn, want ZOB kreeg verder geen kansen.

In de rust dan toch die lovende woorden die ons in de tweede helft de das om zouden doen? “ De beste helft van de O9-2 tot nu toe”, “ ga zo door” maar “ hou enkel dezelfde felheid en misschien wel ietsjes meer”. Vol goede moed begonnen we aan de tweede helft.

Een wezenlijke verandering, de keeper van ZOB was inmiddels veldspeler en dat was direct zichtbaar. Als stilstaande pionnen werden onze boys compleet overrompeld, geen duels, geen afspraken , we waren het compleet kwijt. Binnen 2 minuten stond het 1-3 en lieten we het volledig aan ZOB. Tja, die wisten er wel raad mee, met 4/5 man op de keeper af met slecht 1/2 verdedigers tegenover zich. Eindstand 1-8.

Jongens, ook bij tegenslag gewoon door blijven gaan. Op basis van de eerste helft gaan we vooral verder. Een iets wat geflatteerde uitslag wat ons betreft.

Kop op en volgende week plezier maken op het toernooi in Hoofddorp.