Scheidsrechter

Marcos Castelo

Met een oneven aantal ploegen in de competitie, waren we deze week even zonder competitiewedstrijd.
Mooie gelegenheid om een oefenpotje te spelen tegen de club waar trainer Ruud vroeger zelf heeft gevoetbald, heeeeeeel lang geleden.

TABA JO9-1 kwam namelijk op bezoek in Purmerend en dat op een wat ouders vriendelijker tijdstip dan normaal.

Na de voorspreking in de kleedkamer met wat andere instructies dan normaal en een goede geconcentreerde warming up, begonnen we op het echte gras in de volgende opstelling

Gelegenheidskeeper 1: Jamie
Verdedigers: Jari en Justin
Middenvelders: Amaro, Finn, Jess
Spits: Maxim

Wissels: Fender en Chivo. Quinn had vandaag een vrije dag.

TABA komt uit in de derde klasse, dus de trainers hadden voor vandaag bedacht dat we wel weer eens wat dingen konden gaan uitproberen. De jongens deden hun stinkende best, maar sommigen moesten logischerwijs toch nog even wennen aan de nieuwe opstelling. Toch was FCP de eerste helft best dominant. Geheel tegen de verhoudingen in werd het toch al vrij snel 0-1 voor TABA. Dat lieten de jongens niet op zich zitten en wat volgde was een wedstrijd die aardig op en neer ging. FCP in de aanval en TABA vooral op de counter. Uit een goede pass van Finn, was het Maxim die aanlegde voor de 1-1. Kort daarop counterde TABA en werd de 1-2 binnengeschoten, ondanks de goede poging van gelegenheidskeeper Jamie. Via een mooi opgezette aanval van FCP was het Chivo die Finn keurig in scoringspositie aanspeelde. Finn twijfelde niet en maakte de 2-2. Net voor rust werd het nog 2-3 voor TABA.

In de rust even wat limo, wat oppeppende woorden, een keeperswissel en de tweede helft kon beginnen. Dit keer in een wat gebruikelijkere opstelling, met alleen Jesse (keeper) en Maxim (verdediging) als verrassing.

Allebei trouwens top gedaan, complimenten!

Dat alles wat vertrouwder was, werd al snel duidelijk. FCP was dominant in de tweede helft en creëerde heel veel kansen. Het had zeker dubbele cijfers kunnen worden (opgeteld is dat nog steeds zo), maar de dosis geluk of goed keeperswerk voorkwam dat. Justin zorgde vanaf rechts persoonlijk voor de aansluitingstreffer en vervolgens voor de voorsprong, allebei met een afstandsschot. Even later bracht Jamie de voorsprong op 5-3.

Een betere fase voor TABA volgde, waaruit achtereenvolgens de 5-4 en 5-5 voortkwam.  Scheidsrechter Marcos had er zin in vandaag (begrijpelijk met een gelijkspel en mooi weer J) en de tweede helft werd verlengd met een paar minuten. Dat kwam FCP goed uit, want Jamie en Fender zorgden voor de 6-5 en 7-5. Einde wedstrijd.

De penalties werden gewonnen met 6-3 en de inzet van alle jongens werd vandaag beloond. Complimenten voor allemaal!

Terwijl wij vrij waren, zijn we toch op een stevigere derde plek gekomen. Wherevogels won namelijk van Monnickendam en eerder deze week versloeg Purmerland al de ploeg uit Volendam.

Morgen Ajax tegen de kakkies, met hopelijk de aansluiting van 020 bij 010. Daarna erop en erover.

Fijn weekend verder en tot volgende week.