FC Purmerend MO11-1 terecht winnaar in kraker tegen WSV30

2 - 0

WSV 1930 MO11-1

2e klasse 6

12 mei 2018 10:00

4 maanden geleden speelden de meiden van de MO11-1 een oefenwedstrijd bij WSV30 in Wormer. Op een ijskoude ochtend werden we helemaal van het veld gespeeld en stond na afloop de 9-1 op het bord voor WSV30. Het liep die dag gewoon niet lekker, de meiden hadden net afscheid moeten nemen van een van onze speelsters en moesten wennen aan de nieuwe situatie, waarbij WSV gewoon ook duidelijk beter op elkaar ingespeeld was.
We hebben in die vier maanden daarna heel hard gewerkt. De meiden hebben hard getraind, we hebben veel wedstrijden en oefenwedstrijden gespeeld, en in die tijd ook behoorlijk wat wedstrijden gewonnen. Het is zelfs zo dat de laatste nederlaag in een competitiewedstrijd alweer bijna twee maanden geleden is. WSV heeft inmiddels laten blijken echt een van de beste teams in onze poule te zijn. Om precies te zijn hadden ze tot vandaag alles gewonnen met een ruime voorsprong. Ik zeg hadden, want na vandaag is hun ongeslagen status verleden tijd!

Dat had onze tegenstander van vandaag niet verwacht. Ze kwamen vol zelfvertrouwen het veld op en voorspelden dat ze binnen vijf minuten wel even met 5-0 voor zouden staan. Je zag het in hun voorbereiding. Ze waren ontspannen de bal naar elkaar aan het overtrappen, terwijl onze meiden geconcentreerd met de warming up bezig waren. Ze hadden dan ook net een flinke speech voor hun kiezen gehad in de kleedkamer. We hebben ze op het hart gedrukt geconcentreerd te spelen, veel te storen, niet te afwachtend te zijn en er vooral ook te blijven strijden voor elke bal. De meiden hadden duidelijk wel door dat er vandaag wat op het spel stond, want ze luisterden aandachtig en liepen dan ook met een vastberaden blik de kleedkamer uit. Het kan natuurlijk ook dat ze gewoon blij waren dat het lange verhaal afgelopen was...
Toch hadden we toen nog niet kunnen voorzien dat het zo goed zou lopen vandaag. Van de eerste tot de laatste minuut hadden de meiden de focus volledig op de tegenstander. Aanvallen werden onderbroken, duels werden gewonnen en er werden vooral ook van onze kant veel aanvallen opgezet. Elk meisje deed perfect wat ze moest doen. Dit had duidelijk effect op het spel van WSV30. Je zag dat hun meiden dit niet gewend waren. Als je elke week makkelijk over je tegenstander heen loopt, dan ga je daar op gegeven moment aan wennen en dan baal je als het een keer niet zo loopt als zou moeten. Je zag dat ze gefrustreerd begonnen te raken en dat wij hierdoor meer ruimte kregen. Waar WSV30 in het begin nog wel een klein beetje de overhand had, daar sloeg het na een minuut of 10 al om. Charissa leverde veel aanvallende impulsen en wist meerdere keren Madelief goed te bereiken. Die speelde vandaag heel fel en was een paar keer dicht bij een goal. Demy en Lisa kwamen van achteruit een paar keer sterk door en ook onze meiden in het middenveld waren meerdere keren voorin te vinden. Waar we eigenlijk hadden verwacht vooral op onze verdediging te moeten leunen, daar kwamen wij er steeds vaker uit. Het was weer een mooie actie van Charissa die het eerste doelpunt inluidde. Ze trok met de bal langs de lijn mooi naar het doel van WSV30, gaf de bal voor aan Madelief en die schoot hem snoeihard in. 1-0!
De tegenstander waarvan we dachten dat ze onverslaanbaar zouden zijn bleek ineens helemaal niet meer zo onverslaanbaar. In ieder geval niet tegen die felle meiden die wij vandaag in het veld hadden staan! WSV30 bleef proberen er doorheen te komen, maar iedere keer als er een meisje voorbij werd gespeeld ving een van onze andere meiden dat goed op.

Zo was het nog 1-0 bij rust en gloorde er een verrassing. We hadden verwacht dat het dan in de tweede helft anders zou lopen en dat WSV gevaarlijker zou worden, maar onze tegenstander was duidelijk gefrustreerd dat ze zomaar een keer achter stonden. De keurige opgezette aanvallen van de eerste helft kwamen nu niet meer uit de verf. WSV30 werd moe en begon het vertrouwen te verliezen, terwijl onze meiden niet van hun stuk te brengen waren. Wat niet hielp was dat de fans van WSV30 ook steeds meer hun ongenoegen lieten blijken over de prestaties van hun team. De aanmoedigingen van de eerste helft begonnen meer op verwijten te lijken en de koppies begonnen steeds meer te hangen. Wij profiteerden daarvan door op de verdediging van WSV 30 te blijven beuken en hen zo nog meer moe te maken. Toch bleef het spannend, want de voorspong was nog steeds maar 1 doelpunt. Zo'n tien minuten voor het einde kregen onze meiden een welverdiende tweede goal. Er was op onze eigen helft een botsing tussen twee meiden, waarna er wat onzekerheid was of er doorgespeeld mocht worden of niet. Onze scheids gaf terecht aan dat er niks aan de hand was en dat er doorgespeeld moest worden. Lisa profiteerde hier optimaal van. Ze nam de bal aan de voet, rende ermee naar het andere doel door de verbouwereerde verdediging van WSV30 heen en schoot hard en zuiver de 2-0 binnen!

Iedereen die mij wel eens bij een wedstrijd heeft zien staan weet dat ik meestal wel een meter of zo de lucht in spring als er een doelpunt valt, ik denk dat ik dit keer mijn hoogterecord wel heb verbeterd. Na deze 2-0 probeerde onze tegenstander nog wel om aan te vallen, maar effectief heeft Noa in de tweede helft bijzonder weinig te doen gehad. Het vertrouwen was er niet meer en we konden relatief eenvoudig de wedstrijd uitspelen. Gewonnen van de (nu niet meer) ongeslagen nummer 1! Dat de meiden na deze overwinning uitgelaten waren is een understatement. Dolgelukkig renden ze over het veld, nagenietend van waarschijnlijk de beste wedstrijd die ze ooit hebben gespeeld.

Er stond ook wel een stel ongelofelijke kanjers bij elkaar vandaag. Laten we dit keer van voren naar achteren beginnen. Madelief had van ons de instructie gekregen zoveel mogelijk op de helft van de tegenstander te blijven, om energie te sparen en een meisje van het andere team bij haar te houden. Je kon merken dat dit perfect werkte voor haar. Ze kon de hele wedstrijd fel in de aanval en heeft heel wat duels uitgevochten met het andere team. Prachtig doelpunt ook weer! Charissa heeft heel wat meters gemaakt op het middenveld. Ook zij schuwde het duel niet en heeft heel wat meiden van de tegenstander op het verkeerde been gezet. Ze zette andere meiden van ons team meerdere keren vrij voor het doel, maar had zelf helaas wat pech bij de afronding van haar eigen kansen. Selin speelde een prima wedstrijd vandaag. Waar ze anders een beetje afwachtend was, daar ging ze er vandaag vol in. Ze heeft heel wat keren de bal afgepakt en zo een nieuwe aanval opgezet! Liona had het niet makkelijk vandaag tegen de sterke meiden die tegenover haar stonden, maar liet zich niet zomaar opzij duwen. We zien de laatste tijd dat ze steeds meer zelf ook acties probeert te maken en dat gebeurde vandaag ook. Tamara was lekker fel in de duels en had ook goed geluisterd naar de extra instructies die we in de rust hadden gegeven. Goeie aanvallende acties waarbij ze de andere meiden van het team goed in de gaten hield.
Het was fijn Jayda weer in het veld te zien na haar vakantie. En alhoewel ze twee weken alleen maar op het strand heeft gelegen, was daar niks van te merken vandaag. Ze dook er bovenop als dat nodig was en liet de tegenstanders niet los. Sowieso was de verdediging fantastisch vandaag. De hele wedstrijd gefocust en scherp, waardoor WSV30 amper de kans kreeg iets te laten zien.
Siomara is er bijna weer helemaal bovenop en dat was te zien. Het was echt weer de sterke Siomara die altijd keihard haar best doet en die zich vastbijt in een tegenstander. Lisa speelde een super wedstrijd. Zij aan zij met Demy hield ze het hart van onze verdediging vrij van al teveel groene meiden en ze was daarnaast aanvallend ook heel sterk. En Demy was ook weer enorm goed vandaag. Als zij de bal heeft weet je dat er iets moois gaat gebeuren en ga je er toch even beter voor staan. Dat liet ze ook vandaag weer zien. Het leverde helaas dit keer geen doelpunt op, maar ze was weer enorm waardevol voor het team. En Noa had het vandaag een stuk rustiger dan we hadden verwacht. Echter, ze was constant alert en als het nodig was maakte ze mooie reddingen. Perfecte uittrappen ook weer, waar heel wat spannende situaties uit zijn ontstaan.

Zo! Staan we zomaar tweede! Nog twee wedstrijden te gaan en dan is het even afwachten hoe de andere teams het doen. Als wij zorgen dat we nog twee keer winnen zouden we zomaar eerste kunnen komen te staan. Of dat gaat lukken of niet, de meiden spelen een fantastisch seizoen. Volgende week tegen de MO11-2 van FC Purmerend. Dan weer met Frederique, die terug is van vakantie, en hopelijk is Kimberley dan weer genoeg hersteld om ook mee te kunnen doen. Voor een coach is een wedstrijd als dit natuurlijk fantastisch, als je meiden hebt die zo goed spelen en zich zo inzetten dat ze na afloop helemaal kapot het veld af komen. Je kan als coaches nog zoveel zeggen in de kleedkamer en langs de lijn, maar het zijn uiteindelijk wel de meiden die het doen. En die hebben een bijzondere prestatie neergezet vandaag.