Mooie overwinning tegen Wherevogels voor MO11-1

1 - 5

Purmerend MO11-1

2e klasse 6

7 april 2018 10:15

Misschien was het wel het weer. Na behoorlijk wat koude en natte wedstrijden scheen vandaag eindelijk de zon weer eens. Wat het ook was, vooral in de tweede helft dartelden de meiden van de MO11-1 over het veld en lieten ze hun tegenstander weinig kans.

De wedstrijd begon wel wat stroef van onze kant. Misschien kwam het wel door de psychologische oorlogvoering waar onze tegenstander van vandaag al voor de wedstrijd mee begon. Het licht in onze kleedkamer deed het namelijk niet. Het gevolg: twee coaches die met hun telefoons licht bijschenen terwijl de meiden op zoek gingen naar het lichtknopje. Er werd af en toe geroepen "Is dat een spin?" Maar die hadden De Wherevogels gelukkig niet verstopt in de kleedkamer.
Gekkigheid natuurlijk, maar uiteindelijk zijn we maar verkast naar een bankje in de zon voor de kleedkamers, waar de meiden zich voorstelden aan onze nieuwe speelster Frederique. Alle meiden noemden hun naam en favoriete kleur (ja, vooral dat laatste is natuurlijk heel belangrijk om te weten bij een voetbalteam), waarna we de tactiek voor vandaag doornamen. De aandacht lag er vooral op dat de meiden weer goed op hun posities moesten letten. En dat De Wherevogels MO11-1 een vrij nieuw team is, maar dat je ze dan toch niet moet onderschatten.

De MO11-1 van De Wherevogels is zo'n team waar een paar meiden in zitten die aardig kunnen voetballen en die dan gelijk het hele team een niveau hoger kunnen tillen. In de eerste helft kwamen ze er dan ook meerdere keren gevaarlijk uit. Onze meiden waren ondertussen nog een beetje aan het fladderen. Terwijl we ze dus voor de wedstrijd op het hart hadden gedrukt om toch vooral op hun eigen plekje te letten, zagen we regelmatig meiden van ons team op plekken waar ze normaal gesproken helemaal niet in de buurt moeten komen. Het onrustige begin leidde dan ook tot een doelpunt van Wherevogels. Een mooi voorzet van de rechterkant werd vakkundig in het doel gewerkt.

Ja, wel een beetje een domper, maar soms hebben onze meiden dat even nodig om wakker geschud te worden. Het ging dan ook meteen een stuk beter. De MO11-1 kwam regelmatig voor het doel van het andere team, wat na een minuut of 15 leidde tot de 1-1 door Madelief. Ze wist de keeper te verrassen met een schot van afstand. Wherevogels begon het moeilijker te krijgen tegen onze meiden, die langzaam maar zeker scherper begonnen te spelen. We zagen heel wat mooie passes en loopacties en het was vlak voor de rust Demy die een prachtige rush met een doelpunt wist te bekronen. 2-1! Het was nog wel even schrikken toen Demy vlak daarna na een harde botsing met een tand door haar lip het veld af moest, maar in de rust bleek het leed gelukkig niet al te erg.

Rusten met 2-1 is fijn, je moet dan wel goed kijken dat je team niet achterover gaat leunen. We hebben er dan ook op gehamerd dat de meiden in de tweede helft scherp moesten blijven. Maar we hadden ons de moeite kunnen besparen, want ons team vloog uit de startblokken. Na een paar goede acties begon Noa aan een mooie rush aan de rechterkant. Ze omspeelde een paar meiden en trok de bal voor, waar Madelief deze actie perfect afrondde. 3-1! En de meiden bleven komen. Demy soleerde een aantal keer sterk naar voren, Noa maakte een aantal mooie acties en Frederique liet al gelijk in haar eerste wedstrijd zien dat ze talent heeft. Ze is niet bang om haar been er tussen te zetten als er een meisje van het andere team onze kant op kwam en wist zo meerdere keren de bal af te pakken.

Liona kwam een aantal keer gevaarlijk in de buurt en had na een minuut of tien de 4-1 op haar slof. Ze kreeg de bal na weer een mooie aanval van onze meiden eigenlijk voor haar verkeerde been, maar haalde toch uit. De bal vloog perfect geplaatst in de hoek.

Hierna was het weer Noa die de bal kreeg, een actie maakte en daarna gelijk door de verdediging van De Wherevogels de bal naar de vrijstaande Madelief speelde. Een perfecte pass die door Madelief ook super werd afgerond. 5-1 en weer een hattrick voor Madelief dit seizoen! Onze MO11-1 had inmiddels vleugels gekregen en steeds meer meiden kwamen vrij voor het doel van de tegenstanders. Jayda had een mooie actie waar net geen doelpunt uit kwam, Siomara maakte een aantal mooie acties richting doel en ook Noa was dicht bij haar eerste doelpunt. Maar goed, het bleef 5-1, toch een mooie uitslag!

Na het zware toernooi van afgelopen maandag was het lekker om deze wedstrijd te spelen. Waarschijnlijk hebben de wedstrijden tegen die 1e klasse teams er ook wel aan bijgedragen dat onze meiden in de tweede helft zo dominant waren. Ze konden zelf het spel maken en waren duidelijk de betere ploeg. Iedereen was ook scherp vandaag. Demy had weer een topwedstrijd, maar onze andere verdedigende meiden, Siomara en Jayda, hebben ook heel scherp gespeeld. Ze waren goed achterin, maar de keren dat we mee naar voren gingen waren ze ook gelijk gevaarlijk. Deze verdediging wordt steeds hechter en het wordt voor tegenstanders steeds moeilijker om er doorheen te komen. Het was dan ook een vrij saaie wedstrijd voor Tamara, die wel alert was bij een aantal gevaarlijke acties. Het doelpunt was onmogelijk tegen te houden maar ze maakte ook een paar mooie reddingen.

In het middenveld ook meiden die een goede wedstrijd hadden. Leuk om te zien dat Frederique het zo goed deed bij haar debuut en we zijn dan ook heel blij dat ze ons team gaat versterken. Liona had een hele goede wedstrijd waarin ze gevaarlijk was, maar ook verdedigend haar werk deed. Noa gaat heel snel vooruit, ze had weer een paar onnavolgbare acties vandaag waar dit keer ook doelpunten uit kwamen. En Kimberley had ook een goede wedstrijd. Ze liet zich niet zomaar van de bal zetten en was ook een paar keer goed in de aanval te vinden. En Madelief, die liet weer zien een echte goaltjesdief te zijn. Volgens mij staat de teller voor dit seizoen nu al op 21, maar ze zal me ongetwijfeld corrigeren als dat niet klopt ;-)

Zo, weer drie punten binnen en gewoon een fijne wedstrijd achter de rug. Volgende week tegen SVA, een team dat 1 plaats boven ons staat in de ranglijst. Ik denk dat het tijd wordt dat we maar eens van plekje gaan ruilen!