FC Purmerend MO11-1 op schot tegen St. Adelbert

Purmerend MO11-1

Competitie

2e klasse 6

5 mei 2018 9:30

De MO11-1 van FC Purmerend is aardig op dreef. Er werd vier keer op rij niet verloren en het team is langzaam maar zeker naar de bovenste regionen van de stand gekropen. Dat zie je terug bij de trainingen en in de wedstrijden. De sfeer is opperbest, er wordt veel gelachen en gegeit en de meiden zijn voor geen enkele tegenstander meer bang. Ook vandaag stonden ze weer te trappelen van ongeduld om aan de slag te kunnen in de uitwedstrijd tegen St. Adelbert. We speelden wel met een ander team dan normaal, omdat er heel wat meiden niet bij konden zijn vandaag. Maar liefst vijf van onze speelsters waren op vakantie, zodat we hier en daar wat speelsters moesten lenen van andere teams: Lisa uit de MO13-1, Hailey en Kiki uit de JO10-7M en Bobby uit de MO11-2. Kortom, een echt all-star meidenteam dat de eer van FC Purmerend wel eens zou gaan verdedigen in het verre Egmond Binnen.

De ambiance nodigde in ieder geval zeker uit voor een mooie voetbalwedstrijd. St. Adelbert heeft een mooi complex aan de rand van een bos, waar nog eens bij komt dat het prachtig weer was. De meiden mochten op het hoofdveld spelen, waar heel wat Purmerendse fans langs de kant stonden. Die zagen dat het eigenlijk al vanaf het begin heel erg goed liep. Onze MO11-1 was constant op de helft van St. Adelbert en meerdere van onze speelsters waren al snel dicht bij een doelpunt. Het was Hailey die de score opende na een minuut of vijf, en die er daarna ook maar meteen nog een inschoot. Daarna ging het snel. Zelfs zo snel dat uw razende reporter niet zo goed meer bij kon houden wie er ook alweer in welke volgorde een doelpunt heeft gemaakt. In ieder geval stond het bij rust 0-6 voor ons, met vier goals van Hailey, eentje van Kiki en eentje van Lisa. Stuk voor stuk mooie doelpunten na mooi opgezette aanvallen. We waren van tevoren wel even bang of die meiden uit al die verschillende teams wel goed samen konden spelen, maar het leek wel alsof dit team al jarenlang samen speelt.

Logisch: blije gezichten in de kleedkamer en volop praatjes over hoeveel doelpunten er in de tweede helft nog wel even bij gemaakt zouden worden. Maar ja, niet onverwacht: in de tweede helft stond er opeens weer een muur voor het doel van onze tegenstander. St. Adelbert had besloten zich voor het doel in te graven. Op zich jammer, want in de eerste helft kon een aantal van hun snelle meiden er nog best aardig uitkomen. Het deed in ieder geval niks af aan het enthousiasme van onze meiden, want die bleven aanval na aanval aan elkaar rijgen. Op gegeven moment was het zelfs zo dat op Noa na er niemand meer op onze helft terug te vinden was. Bij de spaarzame keren dat St. Adelbert er met meerdere meiden tegelijk uitkwam leverde dit overigens geen problemen op. Zelfs 1 van onze verdedigsters had geen moeite om de bal weer af te pakken. Dit was duidelijk niet alleen maar een wedstrijd waarin de aanval excelleerde, want ook onze verdediging was vandaag ijzersterk. Er zat een stevig, ijzeren hangslot op de deur en daar kwam bijna niemand voorbij. In de eerste helft kreeg Bobby nog wel een paar schoten te verduren, die ze netjes tegenhield, maar die arme Noa had een buitengewoon saaie tweede helft. Het ene schot dat dan wel loeihard haar kant op kwam hield ze overigens wel heel knap tegen. Op gegeven moment heb ik haar maar aangemoedigd om zich als vliegende keep meer mee naar voren te begeven.

De Egmondse muur vertoonde aan de andere kant hier en daar wel wat scheurtjes. Zo konden Hailey en Kiki er allebei nog een inschieten, maakte Madelief haar 25e van het seizoen en wist ook Demy een mooi doelpunt te maken. Eigenlijk maakte Madelief ook nog de 0-11, maar blijkbaar is er in Egmond een regel dat de bal meer dan een meter over de doellijn moet zijn voordat hij telt...

En zo bleef de MO11-1 voor de vijfde keer op rij ongeslagen, een nieuw record voor ons team. Frederique had een hele goede wedstrijd vandaag. Ze begon in het midden, maar kwam al snel vragen of ze in de verdediging mocht. Dat is ook echt wel haar plekje. Ze is snel en sterk aan de bal en hield iedereen tegen die er voorbij wilde. Nog iets meer de aanval zoeken in balbezit, maar dat gaat helemaal goed komen. De penalty vloog in ieder geval alvast snoeihard in de goede hoek! Liona had ook een goede wedstrijd. Vooral in de eerste helft was ze meerdere keren gevaarlijk voor het doel en speelde ogenschijnlijk eenvoudig meiden van de tegenstander uit. Een hard schot vloog helaas op de paal, maar ze gaf wel de assist waar Madelief uit scoorde. Onze topscoorster vervolmaakte de 25 vandaag. Je hoeft haar maar 1 goede kans te geven en je kan er op rekenen dat de bal het doel in gaat. Eigenlijk twee keer zelfs vandaag, maar er gaan dit seizoen heus nog meer doelpunten volgen. Noa had een lekkere eerste helft, waarin ze de meiden van de St. Adelbert behoorlijk bezig hield. Het vlammende schot bleef vandaag een beetje uit, maar de trukendoos ging in ieder geval weer wijd open vandaag. Jammer dat ze een beetje een saaie tweede helft had, maar dat is soms het lot van een keepster in een team met zo'n goede verdediging. Demy vierde vandaag haar verjaardag met haar team en trakteerde (naast chips) op een mooi doelpunt. Ze was in de verdediging weer niet tegen te houden. In de tweede helft mocht ze meer naar voren spelen en greep die kans met beide handen aan. Natuurlijk was de overwinning ook te danken aan de fantastische hulpmeiden, die zich weer volop voor onze eigen meiden hebben ingezet. Van Hailey en Kiki weten we natuurlijk al hoe goed ze kunnen voetballen, het was mooi om te zien hoe ze genoten vandaag. Het was ook leuk om te zien hoe goed Lisa zich ontwikkelt. Ze maakte prachtige acties en had meer doelpunten verdiend. En leuk om Bobby voor het eerst in ons team te hebben. Ze was een solide keepster in de eerste helft en maakte een paar mooie acties in de tweede helft. We hadden haar op het middenveld neergezet, maar ook zij had toch wel een drang om meer in de verdediging van zich te doen gelden.

Dus ja: weer een overwinning en een flinke boost voor ons doelgemiddelde. Dat hebben we ook wel nodig, want we staan nu met vier andere teams heel dicht bij elkaar. Een van deze teams gaat kampioen worden dit seizoen. Volgende week tegen de nummer 1, WSV 30, een team dat tot nu toe duidelijk het beste is dit seizoen. Maar die meiden van ons gaan alles geven om onze ongeslagen reeks nog minstens 1 wedstrijd langer te maken!