De meiden van de MO13-2 boeken weer een mooie overwinning

3e klasse 3*

11 mei 2019 15:00

Scheidsrechter

M. (Mike) Brokkaar

Het mooie seizoen van de MO13-2 van FC Purmerend vervolgde vandaag in Assendelft. Een wedstrijd tussen de nummer 7 (SVA) en de nummer 6 (FC Purmerend) van de competitie. Een wedstrijd met voor ons wat vraagtekens. Meerdere meiden die niet helemaal honderd procent zijn, maar waarvan er een aantal het toch wil proberen vandaag. Het terrein van SVA bevindt zich midden tussen de weilanden, waar we vandaag op het achterste veld zijn weggestopt. De wedstrijd voor ons loopt uit en zodoende hebben we nog wat meer tijd voor onze warming up. Als onze wedstrijd dan eindelijk begint is te zien dat de meiden er zin in hebben. We schieten gelijk in de aanval en zijn de eerste tien minuten regelmatig in het doelgebied van SVA te vinden. Het is wel te zien dat bijvoorbeeld Isabella echt last heeft van haar blessure. Ze krijgt een paar keer een kans die ze normaal gesproken niet onbenut laat, maar kan vandaag niet volle bak richting het doel van de tegenstander. Toch staan we na tien minuten voor, als Luna op rechts de bal krijgt, haar tegenstander uitspeelt, richting het doel rent en genadeloos uithaalt. 0-1 voor ons!

Isabella gaat naar de kant, in de hoop dat ze dan later misschien later in de wedstrijd nog terug kan komen. De wedstrijd wordt ondertussen behoorlijk spannend. SVA komt beter in de wedstrijd en neemt het initiatief een beetje uit onze handen. Ze komen bij ons doel in de buurt, maar Ezri is heel scherp vandaag. Ze maakt een aantal goede reddingen, maar heeft minder geluk met haar uittrappen. Het waait namelijk behoorlijk op het veld en regelmatig komt de bal dan ook meteen terug. Het spel golft op en neer, maar dan floept er na een mooie aanval van SVA zomaar een bal in ons doel. 1-1...

Balen, zeker ook omdat wij tot nu toe toch duidelijk meer kansen hebben gehad. De meiden balen en kunnen tot aan de rust eigenlijk geen vuist meer maken.
Toch maken we ons niet echt zorgen. Maar, dan moeten we wel in de tweede helft geconcentreerder gaan spelen. We winnen de duels wel, maar er wordt weinig getikt. Ballen worden meteen weggeschoten en er wordt weinig rust genomen. Dat gaat nadat we dit in de rust hebben aangegeven wel gelijk een stuk beter. Iedereen staat beter te spelen, er worden meer goede passes gegeven en het momentum zwaait weer onze kant op. SVA komt bijna niet meer in de buurt van ons doel, wij krijgen steeds meer kansen. Het is vooral Lisa G aan de linkerkant die er keer op keer goed langs weet te komen. Ze is een aantal keer minder fortuinlijk in de afronding, maar schiet dan na ruim een kwartier toch de 1-2 binnen! Dat niet alleen, vijf minuten later een bijna identieke actie van Lisa en de voorsprong is verdubbeld. 1-3! Dit kan niet meer misgaan, ook omdat het achterin potdicht zit bij ons. Frederique, Noa, Lisa H, Charissa en Zeynep hebben een mooie muur opgebouwd en die paar keer dat er iemand doorkomt staat Ezri er altijd nog. Het is niet voor niets dat ons team dit seizoen de minste tegendoelpunten te verwerken heeft gekregen! Midden loopt het ook allemaal goed, met Liona, Tamara, Selin, Yenthl en Madelief die goed spelen, terwijl de voorhoede blijft vechten om kansen te creeren. Dalila doet het goed in de spits, met Lisa G en Luna aan de zijkanten. We proberen het aan het einde van de wedstrijd ook nog even met Isabella, maar halen haar al na vijf minuten weer terug naar de kant. Ze is het er niet mee eens, maar we willen haar graag sparen om in de laatste twee wedstrijden nog te kunnen knallen.

Na de 1-3 lijkt SVA de moed sowieso een beetje te hebben opgegeven. Enorme blijdschap dan ook als het fluitsignaal klinkt en we weer een overwinning aan onze mooie resultatenlijst mogen toevoegen! We hebben niet alleen weer gewonnen, maar blijven ook meedoen in de strijd om een mooie plek bovenin. Waarbij gezegd... Als je toch al het hele seizoen zulke mooie resultaten haalt is het sowieso een geslaagd seizoen voor deze supermeiden.

Na afloop nog even een gesprekje met de coach van de tegenstander. "We moeten allebei komende week maar eens gaan oefenen op ingooien!" Dit, gezien het feit dat de scheids vandaag minstens 20 keer heeft afgefloten omdat er volgens hem niet goed werd ingegooid. Frustrerend voor de meiden van beide teams, die minuscule foutjes maakten en dan toch steeds weer werden afgefloten. Laten we het er op houden dat de jonge scheids nog even moet leren om een wedstrijd aan te voelen...

Wij gaan ondertussen lekker door met trainen komende weken. Nog twee wedstrijden... Alles is nog open in onze poule. We staan op drie punten van de nummer 1. Maar de teams boven ons moeten nog tegen elkaar en er zijn in het voetbal wel eerder gekke dingen gebeurd.