4 - 9

Purmerend JO11-7JM

E-pupillen zaterdag, E6, 4e klasse 14

10 mei 2014 8:45

Na een paar weken niet te hebben gevoetbald mochten we vandaag aantreden tegen de Wherevogels E5. Dit team staat onderaan, dus wij startten als favoriet aan de wedstrijd. Omdat wij net zoveel verliespunten hebben als de koploper (ZOB E3), is het belangrijk om aan ons doelsaldo te werken. De vraag is overigens of de KNVB het ons gunt om de inhaalwedstrijden te spelen om kans te maken op het kampioenschap. Vooral Jusab en Ricky waren in het begin van de wedstrijd fel bezig in de aanval. Nadat Ricky op de lat had geschoten, wist Jusab wel het net te vinden na een fout van de keeper. We speelden echter niet onze beste wedstrijd van het seizoen. De Wherevogels konden soms gevaarlijk worden. Andre wist met een prima redding de 1-1 te voorkomen, maar toch wisten de Wherevogels de achterstand goed te maken. Zonder echt goed te spelen wisten we vanaf deze stand onze voorsprong uit te bouwen tot 1-4 door 2 keer Jusab en een eigen doelpunt. In een tegenaanval van de Wherevogels liep Andre ver uit en omdat hij te laat bij de bal kwam wisten de Wherevogels 2-4 te maken. Het werd een doelpuntrijke wedstrijd. We gingen met een 3-7 voorsprong rusten door doelpunten van Ricky (na een mooie pass van Jusab), Kenan (ook via Jusab) en Jusab zelf. Door een foutje in de verdediging wisten de Wherevogels 3-7 te scoren. Voordat we gingen rusten schoot Jusab nog op de lat (ik heb er in totaal 3 geteld in de 1e helft) en wist de keeper een schot van Jusab te keren. Wat opviel is dat Jusab veel doelpogingen met zijn "zwakke" linkervoet ondernam en daarmee ook soms succesvol was.

We waren niet helemaal tevreden over het vertoonde spel. Donderdag as. moeten we tegen de nummer 2 spelen (SDOB) en als we op dezelfde manier zouden spelen, zouden we het weleens heel moeilijk kunnen krijgen en heeft het geen zin meer om de inhaalwedstrijden te spelen. De 2e helft ws minder doelpuntrijk en verliep moeizamer dan de 1e helft. Door een eigen doelpunt wisten de Wherevogels 4-7 te maken. Het hoogtepunt van de wedstrijd was toch wel de prachtige lob van Safa met zijn linkerbeen nog wel. De keeper kon er alleen nog maar naar kijken. Wie anders dan Jusab wist het laatste doelpunt van de wedstrijd te maken: 4-9, maar echt goed was het niet.

Ook de penalties gingen er moeizaam in. Alleen Ricky, Thomas en Andre wisten de penalty te benutten.