F-pupillen, F9, Groep 3 080

30 augustus 2014 8:45

Scheidsrechter

Martin Mijzen

Vandaag stond onze 2e bekerwedstrijd op het programma. En wat voor een wedstrijd. Een echte stadsderby tegen  Purmersteijn F6. De wedstrijd ging beginnen. Sommige van onze toppers  hadden waarschijnlijk laat de oogjes toe gedaan want in de eerste paar  minuten waren ze geen schim van wat ze vorige week waren tegen de  Beemster. Het stond al snel 0-1 door een mooie goal van Purmersteijn.  Vanaf dat moment leek het erop dat FC Purmerend zich herpakte. Er was er 1 die had een 1000cc motor in zijn lijfje.Rayan!! Ongelooflijk wat een energie had die vandaag. Hij beloonde zijn inzet  met een schitterende rush richting het doel. En ja hoor, Rayan scoorde  in de 2e minuut alweer de 1-1!! We waren wakker. Vanaf dat moment ging  het tussen FC Purmerend en Purmersteijn gelijk op. Jesse, Riff en Ralph  zorgden ervoor dat het geen 1-2 werd. Wegwerken was hun missie...Jesse  ging goed het duel in en Ralph speelde de bal goed naar voren. Yves  speelde bal door naar Amaro en Amaro knalde de bal in de 4e minuut in  het netje. 2-1!!! VOOR...Maar wat gebeurde er toen. We leken wel een  beetje op Ajax. "Ach, we staan voor....komt allemaal goed". Purmersteijn kwam goed terug. Door verdedigingsfoutje werd het alweer snel 2-2 en  zelf een paar minuten later 2-3 voor Purmersteijn. Onze toppers weten  dat ze vanaf moment een tandje harder moeten. Het was Keano die de bal  kreeg van Sami en goed doorging vanaf de rechterkant. Hij paste de bal  naar Sem en die begon aan zijn rush naar voren. De hele zijkant ( FC  Purmerend publiek ) begon hem aan te moedigen. En ja hoor. Op slag van  rust in de 18e minuut scoorde Sem de 3-3. Er was weer wat rust in de  tent. Het was rust. Even op adem komen en wat limonade drinken. Na wat  aanwijzigingen van de trainers waren de toppers weer klaar voor de 2e  helft. De 2e helft begon met kansen over en weer. Kansen voor Rayan,  Amaro, Sem. Ze gingen er helaas niet in. Een aantal corners... ook die  kansen gingen er niet in. Toen was het weer de beurt aan het middenveld  met Yves, Sami en Keano om de boel dicht te houden. Purmersteijn kwam er een aantal keer gevaarlijk doorheen maar stonden onze verdedigende  toppers weer. Jesse, Riff en Ralph. En uiteraard onze sluitpost Mees  niet te vergeten. Mees kwam een aantal keer goed zijn doel uit. Het  wachten was tot 10 minuten voor tijd. Een doorzetter hadden we nodig. En die kwam er, na een goeie actie scoorde Ralph fantastisch de  4-3..Eindelijk. 2 minuten voor tijd in de 38e minuut was het opnieuw Sem die heerlijk binnen schoot.. 5-3!!! Dat gaf ons even wat lucht maar  kort erna scoorde vpv Purmersteijn toch nog de 5-4. Billenknijpen was  het, tot de laatste seconden...Het eindsignaal klonk. We hadden weer  gewonnen!! 6 punten uit 2 wedstrijden. Supertrots op onze jongens. Op  naar volgende week. Een lastige, dat weten we nu al. Oosthuizen F1  thuis