70'
...

C-junioren zaterdag, C2, 2e klasse 07

13 september 2014 14:30

Vol goede moed, wetende dat het een zware pot zou worden startte we aan de wedstrijd tegen Ilpendam.  Ilpendam heeft er zeker ook zin in want die gaan na de eerste aftrap direct op het doel af en weten onze verdediging te omzeilen om vervolgens direct in het net te schieten, binnen een minuut is het 0-1.

Het is al snel duidelijk dat Ilpendam niet van plan is het hierbij te laten en zetten direct weer de aanval in, dit keer weet Luuk goed in te grijpen en stopt de bal.

Purmerend laat de kop niet hangen en zet ook de aanval in via Samir en Sercan maar lopen zich vast op de keeper van Ilpendam.  Het samenspel van Ilpendam is goed waardoor Purmerend veel moet lopen!

De keeper van Ilpendam heeft veel kracht in zijn benen en weet de bal over de middenlijn te trappen waarna de voorhoede het afmaakt 0-2. Vervolgens weet Omar door de verdediging heen te breken en komt alleen voor de keeper, moet binnen enkele seconden een keus maken hoe om de keeper heen te gaan en beslist dan om de bal over de keeper heen te willen spelen maar dat is niet handig bij een keeper die bijna tot aan de lat komt met zijn lengte.

Ondanks dat Purmerend iets beter in zijn spel komt weet Ilpendam nog 5 (0-7) keer te scoren voor de rust. Moe gestreden gaat Purmerend de kleedkamer in en heeft Dennis de taak de boys een nieuwe opdracht mee te geven.

Nog steeds vol goede moed komen de boys de kleedkamer uit, Luuk mag direct weer aan het werk en weet een aanval van Ilpendam te stoppen door goed uit te komen.  Een van de mooie reddingen deze wedstrijd.

Pumerend heeft meer controle in de wedstrijd en weten elkaar beter te vinden, dit ziet het publiek en de gunfactor voor een doelpunt van Purmerend is hoog.

Het krachtsverschil tussen de twee teams is duidelijk en de genomen corner (met gemak voor het doel van FC geschoten) wordt mooi ingekopt 0-8. Nog steeds laat Purmerend de koppies niet hangen en vechten ze echt voor kansen, die er dan ook wel komen maar die ze helaas niet kunnen omzetten in doelpunten.

Ilpendam weet nog een aantal kansen wel te benutten (die zijn nog wel fris met 8 wissels op de bank) en zo weet Alper de laatste aanval niet te stoppen (die aanvaller heeft nu wel een shirt in een maat groterJ)  en wordt het uiteindelijk 0-12.

Complimenten voor de jongens van Purmerend die ondanks dit verlies super positief zijn gebleven en elkaar zijn blijven aanmoedigen en natuurlijk hun doorzettingsvermogen!

Nog even voor de beeldvorming, de jongste speler van Purmerend is 12 en die van Ilpendam 14 met uitloop naar 15 in 16!