30'
Rayan B'lyou (schot)

F-pupillen zaterdag, F2, 2e klasse 02

13 september 2014 9:30

...de eerste wedstrijd van de competitie. In de wetenschap dat Gabriel niet 100% fit was maar herstellende van zijn enkelblessure en Jaimy afwezig in verband met een sleutelbeen breuk. Extra vroeg verzameld omdat er wegwerkzaamheden waren in Hoorn. Via een toeristische route bijna heel West-Friesland gezien maar toch nog 2 minuten voor aanvang aanwezig ;-).
De wedstrijd. Een wat moeizame start, de jongens moesten echt even zoeken naar elkaar en daar kon Always Forward van profiteren. 1-0. Echter, daarvoor en daarna ook wat kansjes voor ons. Als snel bleek Gabriel toch teveel last te hebben van zijn enkel en hij ruilde van keep met Jamie. Uiteindelijk de verdiende gelijkmaker door Sem B (je laat steeds weer zien dat je het daar voorin heel goed doet), vanuit een moeilijke hoek 1-1. Vrij snel daarna zette Omar goed druk op de verdediging die daardoor een fout maakte en hij kon scoren 1-2. Omdat we verdedigend niet goed oplette en de tegenstander lieten schieten toch ook de 2-2. Daarnaast voorin een aantal mogelijkheden waarbij er geen voorzet werd gegeven maar nog een keer kappen en dan de bal kwijt raken. Hierdoor bleef het tot de rust gelijk.
Na de rust was het voetballes van FC Purmerend. Wat een teamprestatie! Iedereen deed goed mee met de aanval en iedereen was op tijd terug om te verdedigen. Dit uitte zich in een verdediger (Jamie) die met een hard schot de 2-3 scoorde, Rayan die goed wegdraaide bij zijn tegenstander en raak schoot (2-4). Maar dezelfde Rayan hield daarna Always Forward van een doelpunt af met een prachtige sliding. Verder nog een aanval uit het boekje. Gabriel rolt de bal mee aan Mohammed, deze speelt de bal naar het middenveld waar Jamie zich aanbiedt. Hij maakt meters en speelt door naar Sem B. Helaas miste het schot kracht maar als we dit kunnen volhouden.......Richie en Mohammed stoorden op het middenveld waardoor alle aanvallen van Always Forward stuk liepen. Kwam er nog wat door dan stond de muur van Sem vd H en Jamie daar. Gabriel goed gekeept (en achteraf nog zijn penalty gescoord met links dus dat kan ook!) Ik moet zeggen dat ik ook onder de indruk ben van het verdedigende werk van Omar en Rayan. Heel goed gedaan. Maar met name een groot compliment aan het hele team.