Marken F1

F-pupillen zaterdag, F3, 3e klasse 05

13 september 2014 8:45

FC Purmerend F3 – Marken F1 0-1 (13-09-2014)

Heerlijk nazomerweer bij onze eerste competitiewedstrijd. Met Christiaan als fluitist mochten we om 8:45 aftrappen. Traditioneel heeft Marken een sterk team en ook nu bleek dat weer het geval.

Jordi was de hele week ziek geweest en liep er nog wat lusteloos bij. Roan was naar de verdediging gedirigeerd en Daniël naar voren. Met Max de eerste helft op doel trapten we om 8:45 af. Daniël in de voorhoede leek een gouden greep, want al in de eerste minuut liet hij zijn tegenstander zijn hielen zien, brak uit aan de linkerkant en plaatste een hard diagonaal schot richting doel. Helaas was de keeper van Marken wakker en hij tikte de bal keurig uit het doel. Een minuut later brak Jordi uit op de rechterkant, maar ook zijn schot werd door de keeper gepareerd.  De rest van de eerste helft ging gelijk op. Marken fysiek wat sterker, Purmerend wat slimmer. Er waren kansen over en weer, maar niet één werd benut. Jordi’s griep speelde meer en meer op, dus Jordi werd in de laatste minuten naar de kant gehaald. Wel helemaal top dat je er was en ook alles gegeven hebt!

De tweede helft niet Daniël, maar Jordi op doel gezet. Ook daar stond hij zijn mannetje met een paar mooie reddingen. Ook in de tweede helft was het een gelijkwaardige strijd. Kansen over en weer, fysiek tegen slimheid. Helaas voor ons viel het kwartje de verkeerde kant op. 5 minuten voor het einde mocht Marken een corner nemen die bij de eerste paal op Daniël’s hoofd terecht kwam  en bij de tweede paal de kruising indraaide, 0-1. Het was werkelijk een schitterend doelpunt maar Daniël wilde uiteraard de bal naast koppen. Jammer genoeg gebeurt dit wel eens, zelfs in het betaalde voetbal! Wat dan wel weer helemaal top was, was dat er niet gezeurd of gescholden werd en dat Daniël door diverse spelers getroost werd. In de laatste minuten probeerden onze boys nog vol overgave de gelijkmaker te scoren, maar dat mocht helaas niet lukken. 0-1 was de eindstand.

Jongens, goed gespeeld en met pech verloren. Een puntje waar we wel op moeten letten is dat de inzet beter moet, er mag meer gevochten worden voor iedere bal en er mag wat feller druk gezet worden, maar daar gaan we aan werken!