F-pupillen zaterdag, F9, 7e klasse 12

13 september 2014 8:45

Scheidsrechter

Rick

De eerste competitiewedstrijd stond vandaag op het programma! Spannend! De jongens hadden er zin in, dat was aan alles te merken. Allereerst werd er natuurlijk gestart met een warming-up. Even de beentjes en armen losmaken. En even de spann...ing proberen eruit te lopen. De eerste helft ging beginnen. Het was vanaf minuut 1 FC Purmerend wat er vol voor ging. Dat kwam uiteraard ook omdat er fantastisch veel publiek langs de zijlijn stond. Super! Sem had er zin in dat was aan alles te zien...Hij dribbelde door alles en iedereen heen. In de 3e minuut was het dan ook al raak. BAM 1-0! Zeevogels probeerde er na de 1-0 uit te komen maar ons middenveld was vandaag een stuk beter dan die van hen. Yves, Rayan en Sammie zorgden ervoor dat ze geen kans kregen. Het was Ralph uiteindelijk die de bal weer bij Sem bezorgde. Met een werkelijk fantastische solo zorgde hij in de 6e minuut voor de 2-0. Heerlijk!! Na de aftrap van Zeevogels was het FC Purmerend wat goed druk zette en ging jagen voor de bal. Ralph ( onze witte motor ) gaf de bal aan Amaro en het was Amaro die van grote afstand met een ouderwetse punter voor de 3-0 zorgde! De marge was opgelopen tot 3. Het team bleef knokken voor elke kans. Het is zo mooi om te zien dat dit team echt voor elkaar vecht! Kansen waren er genoeg op de 4-0 maar het was uiteindelijk Ralph die met een rush vanaf eigen helft ook daadwerkelijk in de 17e zorgde voor de 4-0! Wat een euforie...Het hek was van de dam. Toch was het ook Zeevogels die via de zijkanten er af en toe gevaarlijk uitkwamen en omdat wij met zijn allen wat teveel naar voren liepen. Iedereen wilde natuurlijk scoren. Gelukkig hebben wij Riff, Jesse, Ralph en natuurlijk Mees! Mees kwam er een aantal keer goed uit en zorgde dat hij de 0 hield voor FC Purmerend. In de 18e minuut was het Yves die fantastisch raak schoot, echt een verwoestend schot vanaf de 16 meterlijn.. 5-0!! Het rustsignaal klonk. Even weer op adem komen want het natte gras was toch wel wat zwaar voor de mannen. Lekker wat drinken en wat aanwijzigingen van de trainers. De 2e helft ging beginnen. Het was Zeevogels die wat beter aan de 2e helft begon. Ze waren wat feller. FC Purmerend herpakte zich snel en kansen op de 6-0 waren dan ook volop aanwezig. Amaro, Yves, Ralph, Riff, Sem. Allemaal hadden ze er nog 1 kunnen maken maar het was uiteindelijk Sem die lekker raak schoot in de 6e minuut van de 2e helft. Zeevogels liet het er niet bij zitten en kwam er een aantal keer gevaarlijk uit. Maar wij hebben een verdediging! Daar wordt menig team bang van. Ralph ging er iets te hard in waardoor de scheidsrechter een terechte penalty gaf in de 9e minuut. Toen kwam het er op aan voor Mees. Hij had nog niet veel gedaan maar moest er nu staan. HOPPAAAA!! Mees stopt de penalty! Nog steeds de 0. Mees gooide de bal snel naar Riff waarna Jesse de bal kreeg. Rayan begon even later aan een lekker pingel aan de zijkant, Ralph nam hem over en dacht wederom na over een mooie rush dwars door de verdediging. Het lukte! in de 10e minuut scoorde Ralph de 7-0 !. Na de 7-0 verslapte FC Purmerend enigszins. Je zag dat het vele jagen op de bal zijn tol ging eisen. Er werden er een paar moe. Zeevogels scoorde in de 11e en de 13e minuut de 7-1 en de 7-2. FC Purmerend kreeg nog een aantal corners waar wat kansen uit kwamen maar helaas ging de bal er niet in. In de 17e minuut van de 2e helft was het wederom Ralph die heerlijk binnenschoot naar voorbereidend werk van Sammie. Eindstand 8-2. Het was een fantastische dag voor de jongens en de toeschouwers. TROTS!