27'

Competitie

F-pupillen zaterdag, F2, 2e klasse 02

20 september 2014 8:45

voelt een nederlaag als een overwinning. Zo was dat vandaag. Een wedstrijd met 2 helften en 2 gezichten. We wisten dat het moeilijk zou worden tegen ZOB, ondanks dat we bij het Marktstadtoernooi makkelijk van hun F2 hadden gewonnen. Daarom hadden we van tevoren afgesproken, wat de uitslag ook wordt, geniet van het voetbal. Helaas liep dat even anders. ZOB speelde hoog tempo, veel druk naar voren, fysiek sterk en agressief. Dat leverde een aantal kansen op maar Sem B. stond uitstekend te keepen en de verdedigers hadden hun handen vol. Aanvallend konden we daar niet veel tegenover stellen omdat het ons niet lukte om voorin de bal vast te houden. De bal werd steeds paniekerig weggeschoten en de sterke verdedigers van ZOB konden makkelijk de bal weer wegwerken. De ene na de andere aanval van ZOB leverde kansen op. Zo bleef het lang slechts 0-1. Ondanks dat de aanvallers ook goed mee verdedigden resulteerde het toch in nog een tegendoelpunt. Goed uitgespeeld door ZOB. 0-2 en rust. Wat een hoop boze en teleurgestelde jongens!
In de rust nogmaals besproken dat het resultaat niet belangrijk is. Wie heeft er plezier? Dat is belangrijk. Iedereen doet zijn best!
En wat zagen we de 2e helft!!! Een fantastisch voetballende F2. Helaas viel eerst nog wel de 0-3 maar daarna kregen we grip op de wedstrijd. Meer zelfvertrouwen om de bal vast te houden, meer druk op hun verdedigers waardoor ze fouten gingen maken. Super! Sem B. scoorde prachtig als beloning voor zijn harde werk. Achterin bleek Omar, die noodgedwongen op doel moest vanwege een blessure, een wereldwedstrijd te keepen. Dankzij hem werden de schaarse aanvallen van ZOB gekeerd en scoorde ZOB niet meer. Jamie en Sem vd H hielden het verder achterin dicht. Richie en Mohammed renden zich gek op het middenveld en Rayan probeerde met acties nog tot 2-3 te komen maar de krachten waren op.
Wederom een groot compliment aan het team en een verdiende traktatie van de jarige Gabriel. De spelers een zakje chips en de ouders een heerlijke 2e helft. Blijf plezier houden dan komen de cadeautjes vanzelf.
p.s. Jaimy, we missen je op het veld! Leuk dat je er wel bij was naast het veld.