Purmerend JO9-3

Competitie

F-pupillen zaterdag, F3, 3e klasse 05

20 september 2014 9:30

Het leek wat fris te worden en op weg naar De Rijp kwamen wij ook menig mistbank tegen, maar bij het begin van de wedstrijd brak het zonnetje door en was het weer heerlijk weer. De jongens hadden er zin in en dat lieten ze zien ook!

Al in de 1e minuut openden wij de score. Het was Jordi die de bal snoeihard via een tegenstander in het net liet belanden, ik denk dat het kereltje nu nog de afdruk van de bal in zijn been heeft staan, 0-1. Het was toen al duidelijk dat dit een makkelijke overwinning zou worden. Helaas dacht iedereen er zo over, want onze laatste man stond ongeveer halverwege de helft van De Rijp toen de keeper in de 4e minuut een verre uittrap over onze verdediging heen legde. Jammer genoeg voor ons bleek De Rijp over een hele snelle spits te beschikken die met een schitterende lob de ver voor zijn doel staande Daniël verschalkte, geheel tegen de verhouding in (voor zover je daar na de 4e minuut al van kunt spreken) stond het ineens 1-1. Maar toen nam de F3 het heft weer in handen. De veldbezetting was ineens weer in orde en met goed voetbal werd De Rijp vastgezet op eigen helft. De ene na de andere kans volgde en er werd door de meeste spelers goed samen gespeeld. Pas in de 15e minuut leverde dit voetbalgeweld een verdiende voorsprong op. Het was Max die een voorzet van Roan hoog in het doel knalde, 1-2. Het hek leek van de dam, want in de 17e minuut kwamen we op 1-3 toen een verdediger van De Rijp de bal, uit een corner van Roan, in eigen doel werkte. In de 19e minuut werd het 1-4 doordat Roan een voorzet van Jordi tegen de touwen werkte. De ouders stonden op de banken, maar ik was ondanks het goede spel, enigszins ontstemt omdat bepaalde afspraken niet werden nagekomen. In de kleedkamer werden dus niet louter complimenten uitgedeeld.

Dat we een hele leergierige groep hebben bleek na rust. Want het goede spel uit de eerste helft werd gecontinueerd, maar de minpuntjes die ik in de rust heb aangehaald waren in de tweede helft helemaal weg. Wat volgde was een schitterende voetbalshow van onze F3. De mooiste aanval, aan het begin van de tweede helft, leverde helaas geen doelpunt op, maar is zeker het vermelden waard. Daniël kreeg, aan de rechterkant van het veld, de bal van Max (keeper in de 2e helft). Daniël speelde zijn tegenstander uit en gaf de bal aan Jordi die keurig aan de rechterkant vrij liep. In plaats van zijn tegenstander uit te spelen, gaf Jordi een pass naar Thies die iets meer naar de as van het veld stond. Jordi liep door, passeerde daarmee zijn tegenstander, en kreeg de bal terug van Thies. Met een schitterende cross-pass naar de tweede paal zette Jordi Roan vrij voor de keeper. Helaas verdween de bal net langs de verkeerde kant van de paal, want deze aanval had zeker een doelpunt verdiend. In de 5e minuut was het dan wel raak. Jordi ging goed door op de rechterkant, haalde bijna de achterlijn en legde de bal toen terug op Thies, die hard en hoog raak schoot, 1-5. In de 7e minuut stuurde Daniël Thies weg met een dieptepass. Jordi liep goed mee. In de buurt van het doel gekomen gaf Thies de bal een tikje naar links op Jordi. Omdat de keeper door dit slimme passje uit positie was had Jordi kunnen volstaan met een droge intikker. Maar waarom simpel scoren als het ook mooi kan? Met een verwoestende uithaal knalde Jordi de bal in de rechter kruising. Tsja, zo kan het natuurlijk ook, 1-6. In de 9e minuut ging Jordi op de solo tour. Hij passeerde 3 man, volgens mij met bewegingen waarvan hij zelf ook niet wist dat hij ze kon, maar het zag er spectaculair uit. Met een cross bal voor de keeper langs was de 1-7 een feit. In de 16e minuut was er weer een assist voor Jordi te noteren. Vanaf rechts gaf hij de bal voor bij de 2e paal waar Roan klaar stond om binnen te schiten. Helaas raakte hij de keeper. Gelukkig kreeg hij de bal terug voor zijn voeten en pegelde hij hem toen wel hard in de linkerhoek, 1-8. De 1-9 kwam voort uit een slimmigheidje waar wij totaal niet op getraind hebben. We kregen een corner die, in tegenstelling tot alle andere corners ineens kort genomen werd. Het was Jordi die aangespeeld werd door Roan. De Rijp stond een beetje te kijken wat er nu gebeurde, want dit waren ze duidelijk niet gewend (ik ook niet overigens). Jordi krulde de bal naar de eerste paal waar Roan inmiddels klaar stond om de bal in de korte hoek achter de keeper te schieten, werkelijk briljant uitgevoerd! Het zijn toch leuke momenten voor een trainer als de jongens zelf laten zien dat ze het spelletje prima snappen.

Jongens werkelijk fantastisch gevoetbald vandaag! Jullie hadden het publiek op de banken en ik heb ook genoten van jullie spel. Het wordt met de week beter en leuker om naar te kijken!