37'

Competitie

F-pupillen zaterdag, F9, 7e klasse 12

20 september 2014 10:00

De eerste uitwedstrijd van deze competitie stond op het programma! Uit tegen Fortuna Wormerveer F8. De wedstrijd begon om 10.00u, een lekkere schappelijke tijd dus. Nadat we vorige week hadden gewonnen met 8-2 was het nu zaak om ook de 2e w...edstrijd te winnen om de eventuele koppositie in zicht te houden. Eerst even een warming-up uiteraard en Mees, onze keeper, werd even ingeschoten door trainer Martin. De wedstrijd ging beginnen. FC Purmerend mocht aftrappen. Wat ging de wedstrijd gelijk op. Deze 2 teams zijn echt aan elkaar gewaagd. Erg leuk om te zien. Het ging op het middenveld over en weer. Er stond een fantastische scheidsrechter op het veld. Deze man floot met plezier en passie voor het F-voetbal!! Een aantal keer kwam Fortuna Wormerveer er gevaarlijk uit via de zijkanten maar wat hebben wij een topverdediging zeg!! Ongelooflijk. Ralph, Jesse en Riff. Chapeau!!! Daar worden tegenstanders bang van. Fortuna Wormerveer kwam dan ook niet bij Mees in de buurt. Ons middenveld stond ook als een huis. Sami, Yves en Keano zorgden gewoon voor positievoetbal ..Wat een inzet. Ik heb het al eerder gezegd maar hier staat echt een TEAM!. Voor elkaar vechten en doorgaan tot je de bal weer hebt veroverd. In de 10e minuut kreeg Sem via Amaro de bal en hij probeerde op doel te schieten. Maar daar stond een verdediger van Fortuna Wormerveer. Maar wat gebeurde er, hij maakte opzichtig hands in zijn eigen strafschopgebied. Een penalty! Sem ging achter de bal staan en knalde keihard in de linker bovenhoek!! 0-1!! De spanning was er een beetje af...Vanaf dat moment was het FC Purmerend wat aan het aanvallen was. Kansen waren er genoeg maar in de eerste helft werd er niet meer gescoord. Wel corners, vrije trappen etc....De pressie was er.. Maar wat gebeurde er. Fortuna Wormerveer kwam er heel gevaarlijk uit maar onze rots in de branding, Mees, kwam heel goed zijn doel uit en pakte het schot!! Het was rust. Even op adem komen en wat limonade drinken. De 2e helft ging beginnen. Vanaf minuut 1 in de 2e helft gingen we er weer voor! Deze overwinning moest voor ons zijn. Rayan ging een aantal keer goed met de bal weg en dribbelde zich door de verdediging heen. Sami was top vandaag! Hij stopte menig keer de aanvallers aan de zijkant met zijn verdedigende acties! Jesse, onze bikkel, liep goed mee en stapte niet te vroeg in bij een aantal goeie aanvallen van Fortuna. Op het juiste moment de bal proberen af te pakken, TOP! En dan hadden we nog een moment van Riff, een worsteling om de bal op de grond.. er lagen er 5.. maar het was Riff die liggende de bal wegkopte Wat een schitterende actie..Wederom ging het gelijk op met kansen aan beide kanten. Bij een schot van Fortuna Wormerveer keerde Mees de bal en deze kwam bij Keano terecht. Keano had even Youtube gekeken denk ik want met een heuse Zinedine Zidane pirouette passeerde hij 2 a 3 verdedigers!! Schitterend. De bal kwam bij Sem terecht die er vandoor ging. Hij gaf een diepe pass op Ralph die was blijven staan in de voorhoede...Ralph bedacht zich geen moment en ging op de keeper af...In de 28e minuut was het dan ook Ralph die heerlijk raak schoot! 0-2!! Eindelijk een beetje rust in de tent want het ook zeker Fortuna wat de 2e helft beter ging voetballen. In de 37e minuut was het wederom Sem die een diepe pass gaf op Rayan die  op zijn beurt alleen af ging op de keeper en zorgde voor eindstand in de 37e minuut! 0-3!! Kanjers zijn het stuk voor stuk...Wat een schitterend team. Trots. Man v/d wedstrijd was Mees, onze keeper. In de penaltyserie had hij namelijk 3 penalty's gestopt en gingen er nog 3 over! Meer weergeven