...

3 september 2014 19:00

Scheidsrechter

D. Dijkshoorn

Na 2 gewonnen bekerwedstrijden speelden FC Purmerend C2 een oefenwedstrijd tegen WSV’30 C2. FC Purmerend startte goed aan de wedstrijd en kreeg al in de 1e minuut de eerste mogelijkheid. Met een strakke pass van Sven van Meekeren werd Omar Naitaicha de diepte in gestuurd. Eenmaal voor het doel raakte Omar Naitaicha de bal helemaal verkeerd waardoor de bal naast het doel belandde. Na de veelbelovende start van FC Purmerend was WSV’30 aan zet. De eerste beste aanval van WSV’30 was meteen raak. In de 2e minuut, net voor de 16 meter, werd de bal op doel geschoten en was de  0-1 voor WSV’30 een feit. FC Purmerend probeerde zich terug te vechten maar de keeper van WSV’30 pareerde elke aanval. Een hoekschop in de 15e minuut werd maar net door Jeffrey de Heer over het doel geschoten. Daarna kon Luuk vol aan de bak en redde hij een aantal keren goed. Maar in de 18e minuut werd het 0-2 voor WSV’30. Op snelheid werd de verdediging van FC Purmerend eruit gelopen door de snelle spits van WSV’30. Oog in oog met Luuk bedacht de spits zich geen moment en schot de bal feilloos binnen. WSV’30 oogde fris en lieten de bal sneller rond gaan in tegenstelling tot FC Purmerend. De spelers van FC Purmerend hielden de bal te lang bij zich, was er teveel ruimte tussen de linies en waren ze gewoon niet alert. Net voor de rust scoorde WSV’30 de 0-3.

In de 2e helft was FC Purmerend frisser en feller. Ze kozen voor de aanval en creëerden diversen kansen. Maar in de 43e minuut was het wederom WSV’30 die met effectief voetbal de 0-4 scoorde alhoewel volgens sommige toeschouwers vanuit buitenspelpositie. Een vrije schop, na een overtreding, aan de rand van de 16 meter werd door Luuk Smit niet goed verwerkt en moest de bal loslaten. Van dichtbij werd door de spits van WSV’30 de bal van dichtbij binnen getikt. 0-5. Ondanks de 0-5 achterstand werd er door FC Purmerend nog niet opgegeven. In de schemering werd volop de aanval gezocht, maar iedere schot op doel miste deze avond schotkracht en geluk.

Voor dit geheel nieuwe team kan eruit deze oefenwedstrijd veel leerpunten gehaald worden. Zaterdag de 3e bekerwedstrijd thuis tegen Hercules Zaandam C3.