Purmerend JO9-2

Competitie

F-pupillen zaterdag, F2, 2e klasse 02

4 oktober 2014 10:30

is soms toch de beste. Nu was rijden van Purmerend naar Volendam via Hoorn wat overdreven maar ik doel eigenlijk op het voetbal. We kunnen natuurlijk jongens van 9 en 10 jaar in een F2 zetten en blij zijn met een 9-0 (0f was het 7-0!?) overwinning maar daar gaat het natuurlijk niet om. Deze wedstrijd begon vanaf de voorbereiding al slecht omdat ik vergeten was de route te checken en aldus niet wist dat afslag Purmerend-Noord dicht was. Hierdoor kwamen we 5 minuten voor tijd aan, geen bespreking in de kleedkamer, geen warming-up, maar gewoon trainingspak uit en voetballen. Dat helpt natuurlijk niet echt.
Aanvullende informatie over de voorbereiding. Richie speelde een oefenwedstrijd bij Feijenoord en Jaimy is nog geblesseerd. Hierdoor zijn we verdedigend nog steeds kwetsbaar en wilde ik een extra speler. Gelukkig was Daniel van der Slee bereid om ons team te komen versterken als keeper waarvoor nogmaals dank.
Goed, de wedstrijd. We wisten dat Volendam sterk was maar dit ging wel heel hard. De jongen keken vragen naar de kant en zeiden "wat zijn ze goed". Na 10 minuten stond het "pas" 2-0 maar daarna liep Volendam uit naar 6-0 met rust (of 8-0?). En die rust kwam dus heel gelegen want de 1e helft was een combinatie van onderschatting, pech (2 eigen doelpunten) en 3 wereldgoals van Volendam (afstandsschoten die ze nooit nog een keer maken). Daar kon Daniel dus niets aan doen. En zelfs een doelpunt waar ik schuldig aan was omdat de bal via de paal en mijn schouder het veld weer in sprong en makkelijk door een Volendammer verzilverd kon worden.
In de rust wat tactische wijzigingen en een keeperswissel omdat Omar last van zijn knie had. Extra verdediger dus en dat pakte even goed uit. Uit de kluts nog een doelpunt van Volendam maar daarna was het Purmerend dat de klok sloeg. Wij kregen de kansen omdat we wel druk bleven zetten op de verdediging van Volendam maar verdedigend hielden we nu de ruimtes goed klein, betere dekking en daardoor alleen nog maar wat afstandsschotjes van Volendam. Jammer dat het ons niet lukte om er 3 of 4 te maken maar dat komt in de komende wedstrijden vanzelf als we zo blijven spelen. Wederom een nederlaag waar ik een goed gevoel aan over heb gehouden dus we houden vol en dan komt het resultaat ook. De  langste weg...

P.s. ik zeg wel vaker dat de uitslag er niet toe doet en misschien was het 7-0 maar laat de tegenstander ons maar onderschatten als je begrijpt wat ik bedoel....;-)