2 - 1

Purmerend JO8-2

F-pupillen zaterdag, F9, 7e klasse 12

4 oktober 2014 9:30

De wedstrijd om de koppositie! Wat valt hier een hoop of toch niet over te vertellen!

Wat een wedstrijd!!!

Bij de aftrap waren de jongens al iets onder de indruk van de grote van de tegenstander. De tegenstanders waren allemaal uit het jaar 2007 en 2006. Dat merkte iedereen in de eerste helft. Vanaf de aftrap was het meer wegwerken dan voetballen. In de 3e minuut scoorde Blauw-Wit dan ook verdiend de 1-0. Na de 1-0 gingen de jongens er wat steviger tegenin. Ze gingen voetballen zoals we van hun gewend zijn. De wedstrijd kantelde en we namen het initiatief. Via goed verdedigde acties van Jesse was het Ralph die de bal naar voren peerde en Sem kreeg daardoor zijn eerste kans. Helaas stond er een goeie keeper op het doel waardoor de stand nog gelijk bleef. Er volgde in de eerste helft nog vele kansen op de gelijkmaker voor zowel Sem, Rayan als Amaro, maar helaas...Er moest ook regelmatig goed worden terug verdedigd. Riff, Ralph en Jesse deden dit erg goed!. Met z'n allen vechten voor de bal. Wat een inzet!! Mees zorgde er overigens voor Blauw-Wit niet voor de 2-0, 3-0 of zelfs 4-0 zorde! Top gedaan Mees. Yves en Keano op het middenveld...Goed continu op de bal en dus de bal veroveren en zorgen dat de spitsen in stellingen konden worden gebracht!!..Het was rust. Even de kleedkamer in en de koppies leeg en weer fris het veld op. De jongens kregen toch even een praatje van de trainers. Ze moesten zelf erin geloven en ervan overtuigd zijn dat ze beter waren! Er kwam een ander team op het veld hoor de 2e helft. Voor niets en niemand bang! Gaan voor de bal. Schitterend om te zien. Mooie combinaties tussen Rayan en Keano. Sem en Amaro die continu goed diep stonden en Yves liep overal. Kansen, Kansen...maar tot echte doelgerichte kansen kwam het niet. We waren echt beter! Soms waren we wat slordig in het overpassen. Dit kan beter en moet sneller! Dit zal resulteren en nog meer kansen en doelpunten, 100%! Op een onbewaakt ogenblik liep FC Purmerend met 8 man voor de bal en dat was helaas de inleiding tot de 2-0 in de 35e minuut van Blauw-Wit. Het was alleen nog Riff die achter liep. De aftrap ( wederom )...Nu moest het gaan gebeuren. Het ging ook gebeuren. We liepen op alle fronten over Blauw-wit heen. Na een aantal rushes van Rayan kreeg Keano de bal die werkelijk met een fantastische pass Sem bereikte en Sem zorgde in de 38e minuut met een ongelooflijk mooie goal voor de 2-1! Het kon nog!!!! We kregen nog meer ruimte. Nog meer kansen. In de laatste minuut was het Ralph die mee op was gekomen naar voren en tot 2x aan toe Sem of Amaro kon bereiken maar hij zag het helaas niet..

Ik kan niet anders zeggen dan dat iedereen trots is op dit team!