...
66'

C-junioren zaterdag, C2, 2e klasse 07

4 oktober 2014 10:15

Soms heb je van die mooie zaterdagochtenden waarvan je denkt: lekker een wedstrijd kijken en dan genieten van het weekend! Maar de realiteit is soms anders…..

Om 10:15 uur floot scheidsrechter Blackborn voor de wedstrijd ZOB C1 – FC Purmerend C2. Vanaf het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat niet iedereen - wederom! - even scherp aan de wedstrijd begon. ZOB dicteerde het tempo en de Purmerenders kregen geen seconde de tijd om te voetballen. Vrij gemakkelijk kon ZOB de wedstrijd controleren en had veel balbezit. In de 7e minuut resulteerde dit in de 1-0 voor ZOB. Even bijkomen van de vroege achterstand voor de Purmerenders was er niet bij. Nog geen drie minuten later lag de bal opnieuw in het doel en was de stand na 11 minuten 2-0 voor ZOB. Toch toonde FC Purmerend veerkracht en het lukte om de Zuidoost Beemsters aanvallen te onderbreken. Langzaam schoof FC Purmerend van het eigen doel af en er begonnen kansjes te ontstaan. Met de aansluitingstreffer van Younes Mashouki in de 20e minuut, 2-1, dacht FC Purmerend dat het “lek” boven was. Maar dat bleek niet het geval te zijn. In slechts 6 minuten tijd bracht ZOB de scoren naar 5-1 een ging het met een lekker gevoel de rust in.

Na de rust een vrijwel identiek speelbeeld. ZOB was heer en meester. Ondanks de tegendoelpunten van Joes de Heus 41e, 54e minuut en Yael Doest 62e minuut, won ZOB de wedstrijd met 9-4.