34'
...

C-junioren zaterdag, C2, 2e klasse 07

18 oktober 2014 14:30

FC Purmerend trainer Dennis had met Terra Doest als diepste spits een verrassing in petto. De gelegenheid spits, die normaal gesproken bij de meiden C2 speelt vond het wel wat om voor de verandering eens als aanvaller bij de jongens C2 te spelen.

Door personele problemen - vakanties en blessures – was dit voor trainer Dennis een bewuste keus. Vandaag liet Terra Doest veelvuldig de verdediging van Kwadijk haar hielen zien en was ze aan de kant van FC Purmerend de gevaarlijkste aanvaller van hedenmiddag.

FC Purmerend C2 had zaterdag de kans om een gat te slaan met de degradatiezone en aan te haken met de middenmoot. In plaats van te winnen van Kwadijk werd met 1-4 verloren.
FC Purmerend begon voortvarend aan de wedstrijd en had het betere van het spel. In de begin fase van de wedstrijd had FC Purmerend weinig te duchten van Kwadijk en ging op jacht naar de voorsprong. Via een mooie opgezette aanval vanaf de linkerflank in de 13e minuut speelde Driss Kchicheb zich vrij en dribbelde hij richting de zestienmeter. Eenmaal in de zestien werd hij onreglementair ten val gebracht. Penalty!

Vanaf de penaltystip schot aanvoerder Sercan Akdas de bal onberispelijk en hard in de linkeronderhoek. 0-1. In de periode die daarop volgde ging FC Purmerend steeds beter vanuit de linies voetballen. Maar in de 25e minuut maakte Kwadijk de aansluitingstreffer. Door het niet snel omschakelen van balbezit naar balverlies op het middenveld kon de bal via de linkerflank voorgegeven worden. Met een strak schot op doel glipte de bal via de handen van de keeper het doel in. 1-1. In nog geen 4 minuten, identiek dezelfde situatie maar nu vanaf de rechterflank, scoorde Kwadijk de 1-2. De achterstand was een domper wat totaal niet nodig was! In de 34e minuut liet de spits – Terra Doest – wederom van zich spreken door zichzelf via de rechterflank vrij te spelen en op snelheid richting het doel van Kwadijk te sprinten. Echter werd ze in de zestien meter met een sliding vanachter neergelegd. Penalty! Althans dat zou men denken. De scheidsrechter, die overigens een voortreffelijke wedstrijd floot, beoordeelde de sliding als een correcte sliding op de bal. Een zuivere penalty werd door de neus geboord.

Na de rust waren beide teams in aanvallend opzicht aan elkaar gewaagd. Er volgde een periode met goed opgezette aanvallen richting beide goals. Echter aan de kant van
FC Purmerend was men ongeluk met de afronding. En dat is nog zacht uitgedrukt!

FC Purmerend kon niet voorkomen dat Kwadijk in de 14e en 34e minuut respectievelijk de 1-3 en 1-4 kon scoren. Trainer Dennis: “De uitslag was enigszins geflatteerd maar daar koop je niets voor. We creëren kansen genoeg, alleen de effectiviteit – scoren – moet omhoog. Want daar gaat het tenslotte om.”

Volgende week gaat FC Purmerend C2 op bezoek bij EVC. De aftrap van deze wedstrijd staat gepland om 11:15 uur op sportpark EVC in Edam.